Pita met varkensreepjes met looksaus, tomaat, sla en komkommer

25 MIN
2 personen
Pita met varkensreepjes met looksaus, tomaat, sla en komkommer

Hmmm, niks beters dan een lekkere pita na een drukke dag. Je hoeft daarvoor helemaal niet naar de snackbar om de hoek want we serveren je er eentje die sneller klaar is dan je 'm kan bestellen! En het beste van al? Eten met je handen!

Ingrediënten

  • 4 pitabroodjes
  • 300 gr varkensreepjes tex-mex
  • 1 tomaat
  • 1 mini-komkommer
  • ½ rode ui
  • 50 gr veldsla
  • looksaus (naar smaak)
  • olijfolie
  • scheutje witte wijnazijn
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 200°C voor de pitabroodjes (zie tip).
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de varkensreepjes in 5-7 min. goudbruin. Houd warm.
  3. Snijd de tomaat in blokjes en de komkommer in halve plakjes. Snijd de ui in halve ringen. Schep de komkommer, tomaat, ui en sla onder elkaar en breng op smaak met olijfolie, witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
  4. Schep wat looksaus in een pitabroodje. Vul met de groenten en de varkensreepjes. Werk af met een extra toefje looksaus. Smakelijk!
  5. TIP: Je kan ze ook in de broodrooster roosteren, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.