Romige preisoep

35 MIN
4 personen
Romige preisoep

Een heerlijk romige preisoep zet je makkelijk en vrij snel op tafel. Werk de soep af met wat geblancheerde preisliertjes en serveer met brood.

Ingrediënten

  • 600 g prei, in stukken
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 800 ml kippenbouillon
  • 200 ml room
  • 1 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje, tijm, laurier en peterselie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Rasp 1 stuk prei in fijne sliertjes met een dunschiller. Houd de sliertjes even opzij voor de afwerking.
  2. Stoof de ui met de prei 2 minuten glazig in de olijfolie. Blus met de bouillon. Hang het kruidentuiltje mee in de pot en breng de soep aan de kook. Laat 15 minuten afgedekt sudderen.
  3. Blancheer ondertussen de preisliertjes in gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en even uitlekken.
  4. Vis het kruidentuiltje uit de soep. Pureer de soep fijn met een staafmixer en voeg de room toe. Roer glad en kruid bij met peper en zout. Breng even terug aan de kook.
  5. Verdeel de soep over de borden. Werk af met de preislierten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 283.15 kcal
Koolhydraten 10.49 g
waarvan suikers 7.65 g
Vet 23.42 g
waarvan verzadigd 11.18 g
Proteïnen 5.26 g
Vezels 4.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin