Rog met gegrilde prei en mosterd-kappertjessaus

25 MIN
4 personen
Rog met gegrilde prei en mosterd-kappertjessaus

Rog met kappertjes is een zalige klassieker! Om toch ook je portie groenten binnen te hebben, serveren we er gegrilde prei bij. Serveer met een gekookt patatje of pommes dauphinois en genieten maar!

Ingrediënten

  • 4 roggenvleugels, 200 g/stuk
  • 4 prei
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 4 el kappertjes
  • 200 ml lichte room
  • 2 el mosterd
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Halveer de preien in de lengte en was ze grondig. Snij het donkergroene deel weg. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de preien 4 minuten. Giet af, laat uitlekken en dep goed droog. Bestrijk ze met de olijfolie.
  2. Spoel de kappertjes en laat uitlekken. Spoel de rog en dep goed droog. Kruid met peper en zout. Wentel de rog door de bloem en klop er de overtollige bloem af.
  3. Verhit boter in een pan en bak de roggenvleugels aan beide zijden goudbruin, in ongeveer 3 tot 4 minuten per kant.
  4. Neem de roggen uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Verhit een grillpan en grill de preien. Kruid ze met peper en zout.
  6. Fruit de fijngesneden sjalot aan in de pan waarin je de vis gebakken hebt. Voeg de lichte room en de mosterd toe en meng goed. Laat lichtjes inkoken en roer dan de kappertjes door de saus. Kruid met peper en zout.
  7. Serveer de roggenvleugels met de gegrilde prei en lepel er de saus over. Werk af met een takje bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 517.27 kcal
Koolhydraten 22.52 g
waarvan suikers 12.8 g
Vet 23.43 g
waarvan verzadigd 11.82 g
Proteïnen 51.19 g
Vezels 9.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin