Rillettes van eend

300 MIN
8 porties
Rillettes van eend

Op zoek naar een origineel en feestelijk hapje? Maak eens zelf rilettes van eend! Zet met getoast of geroosterd brood op tafel, of schenk als een culinair cadeautje!

Ingrediënten

  • 4 eendenbouten
  • 8 sneetjes volkoren brood
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 takjes rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 ml witte wijn
  • 1 dl ganzenvet
  • 1 el peperbol, zwart
  • 1 el grof zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pel de knoflook.
  2. Leg de eendenbouten in een grote pan met de ui, de knoflook, de laurier, de rozemarijn, het grof zout en de peperbollen. Voeg het ganzenvet toe en laat smelten. Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook. Laat 3-4 uur afgedekt sudderen op laag vuur.
  3. Pluk het vlees van de eendenbouten en scheur in kleine stukjes. Snij de sjalot fijn en stoof aan in ganzenvet. Meng met de plukjes vlees en doe dit in een pot. Zeef het vet en voeg dit lepel per lepel toe aan het vlees tot alles onderstaat.
  4. Serveer de eendenrillettes koud met getoast brood. Bewaar nadien afgesloten in de koelkast.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 443.27 kcal
Koolhydraten 19.2 g
waarvan suikers 2.25 g
Vet 26.61 g
waarvan verzadigd 11.19 g
Proteïnen 28.34 g
Vezels 3.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin