Tortilla met kabeljauw

30 MIN
4 personen
Tortilla met kabeljauw

Deze tortilla met kabeljauw is een Spaans geïnspireerde omelet. Ideaal als lichte lunch of verrassende tapa.

Ingrediënten

  • 200 g kabeljauwfilets
  • 2 groene paprika's, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 6 eieren
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de paprikablokjes aan in wat olijfolie. Doe er de knoflook en de peterselie bij.
  2. Kruid de kabeljauw met peper en zout. Bak krokant in boter. Snijd de vis nadien in kleine stukjes en leg ze bij de paprika.
  3. Klop de eieren los en luchtig. Kruid met peper en zout. Schenk over de paprika en de vis. Laat op een zacht vuurtje bakken tot het ei stolt.
  4. Neem de tortilla uit de pan en verdeel in kleine vierkantjes. Prik er een cocktailprikkertje in en serveer als hapje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 234.19 kcal
Koolhydraten 4.53 g
waarvan suikers 2.95 g
Vet 15.35 g
waarvan verzadigd 4.91 g
Proteïnen 18.91 g
Vezels 2.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin