Quiche lorraine

45 MIN
4 personen
Quiche lorraine

Dé klassieke quiche bij uitstek: quiche lorraine, met prei, hamblokjes, eieren en gruyèrekaas. Heerlijk hartig, zowel warm als koud of lauw met een fris slaatje erbij.

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 150 g hamblokjes
  • 1 prei, in ringen
  • 50 g emmentaler, gemalen
  • 4 bio-eieren
  • 200 ml room
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een ronde bakvorm met het vel bladerdeeg, prik in met een vork en bak het deeg blind voor 15 minuten.
  2. Blancheer de preiringen 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken in een vergiet.
  3. Klop de eieren los met de room en de helft van de emmentaler. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Beleg het voorgebakken deeg met de preiringen en hamblokjes. Schenk er het eimengsel bij en bestrooi met de rest van de kaas. Bak 20 minuten verder in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 584.74 kcal
Koolhydraten 26.1 g
waarvan suikers 6.19 g
Vet 43.83 g
waarvan verzadigd 20.99 g
Proteïnen 21.78 g
Vezels 2.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin