Pompoengebakjes

45 MIN
8 stuks
Pompoengebakjes

Pompoen is niet enkel lekker in zoute bereidingen, met pompoenpuree kan je ook heerlijke zoete bereidingen maken. Probeer deze originele gebakjes maar eens in de vorm van een 'jack-o-lantern'. Ideaal met Halloween!

Ingrediënten

  • 2 vellen kruimeldeeg
  • ½ flespompoen, geschild en in stukjes
  • 4 el roomkaas
  • 1 bio-ei
  • 75 g bruine suiker
  • 8 el bloem
  • 1 kl speculaaskruiden
  • 1 eidooier
  • 3 el suiker
  • 1 kl kaneel

BEREIDING

  1. Stoom de pompoenblokjes gaar en pureer. Meng hieronder de roomkaas, 1 ei, de bruine suiker, de bloem en de speculaaskruiden.
  2. Knip uit een stukje karton een pompoenvorm. Snij vormpjes uit het kruimeldeeg met het pompoensjabloon. Snij een eng gezichtje in de helft van de vormpjes.
  3. Bestrijk de vormpjes zonder gezichtje met de pompoenpuree. Leg daarbovenop een vormpje met gezichtje. Druk de randen aan met een vork.
  4. Klop de eierdooier los. Meng de suiker met de kaneel. Bestrijk de pompoenvormpjes met eidooier en bestrooi met de suiker. Bak 12-15 minuten in een oven van 180 °C.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 397.13 kcal
Koolhydraten 51.55 g
waarvan suikers 16.28 g
Vet 16.15 g
waarvan verzadigd 7.04 g
Proteïnen 7.42 g
Vezels 1.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin