Pladijs met broccolipuree en grijze garnalen

30 MIN
4 personen
Pladijs met broccolipuree en grijze garnalen

Waarom niet eens pladijs op het menu zetten? Deze witte vis verleent zich prima voor talrijke bereidingen. Wij kiezen vandaag om de pladijs te serveren met broccolipuree en grijze garnalen. Van een goede combinatie gesproken!

Ingrediënten

  • 4 pladijsfilets
  • 100 g grijze garnalen, gepeld
  • 1000 g bloemige aardappelen
  • 2 broccoli
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 citroen
  • 4 el bloem
  • 4 el boter
  • 3 el melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij de broccoli in roosjes. Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water. Voeg na 10 minuten ook de broccoliroosjes toe.
  2. Giet de aardappelen met de broccoli af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed.
  3. Snij de peterselie fijn. Pers het sap van de citroen.
  4. Smelt 3 el boter in een ruime pan. Kruid de pladijsfilets met peper en zout en haal ze door de bloem. Bak de pladijsfilets mooi goudbruin aan beide kanten. Schep uit de pan en blus de pan met het citroensap. Roer goed om en roer er de fijngesneden peterselie door. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de broccolipuree met de gebakken pladijs, het citroen-botersausje en de grijze garnalen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 606.35 kcal
Koolhydraten 59.31 g
waarvan suikers 5.04 g
Vet 17.92 g
waarvan verzadigd 9.97 g
Proteïnen 44.46 g
Vezels 15.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin