Koude aspergesoep met rauwe ham toast

30 MIN
4 personen
Koude aspergesoep met rauwe ham toast

Wist je dat je ook koude aspergesoep kan serveren? Het is een heerlijk fris en puur lente-gerecht. De krokante toast met rauwe ham zorgt voor een mooi krokant en zoutig tegengewicht bij de frisse, fluweelzachte aspergesoep.

Ingrediënten

  • 8 plakjes rauwe ham
  • 8 sneetjes stokbroodje
  • 500 g witte asperges
  • 4 groene asperges, in fijne reepjes met een dunschiller gedaan
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 200 ml slagroom
  • 500 ml groentebouillon
  • peper en zout
  • olijfolie extra vierge

BEREIDING

  1. Kook de asperges 15 minuten in de groentebouillon. Haal de pot van het vuur en laat afkoelen. Doe er de knoflook bij en mix fijn met een staafmixer.
  2. Roer de slagroom door de soep en breng verder op smaak met peper en zout. Roer om en zet de soeppot weg in de koelkast.
  3. Bestrijk de sneetjes stokbrood met olijfolie en grill ze even krokant. Beleg ze nadien met de rauwe ham.
  4. Schenk de koude gazpacho over in kleine glaasjes en leg er de flinterdunne groene asperges in. Serveer met de toast.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 395.5 kcal
Koolhydraten 27.38 g
waarvan suikers 4.61 g
Vet 24.67 g
waarvan verzadigd 12.38 g
Proteïnen 16.35 g
Vezels 3.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin