Pizza bianca met gerookte zalm, tomaat en courgette

30 MIN
2 personen
Pizza bianca met gerookte zalm, tomaat en courgette

Deze keer geen traditionele tomatensaus op je pizza, maar een heerlijke witte saus gemaakt van zure room. De mozzarella maakt de pizza extra smeuïg. Klaar voor een pizza-party?

Ingrediënten

  • 100 g zure room
  • 2 kl tuinkruiden met citroen
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 2 romatomaten
  • 2 pizzabodems
  • 1 bol mozzarella
  • 100 g gerookte zalm
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de zure room met de tuinkruiden met citroen. Kruid met een snuifje zout en zwarte peper.
  3. Snijd de ui in dunne, halve ringen. Snijd de courgette en tomaat in dunne plakjes van max. 0,5 cm.
  4. Smeer het zure roommengsel op de pizzabodem en verdeel de uiringen en courgette erover (zie tip). Verdeel de mozzarella met je handen in stukken op de pizza. Bak 15-17 min. in de oven, tot de kaas goudbruin kleurt en de bodem krokant is.
  5. Schik de plakjes tomaat en gerookte zalm op de pizza. Snijd in punten en serveer meteen. Smakelijk!
  6. Ik verkies om de tomaat achteraf op de pizza te leggen, lekker fris. Heb je liever warme tomaat? Schik dan enkele plakjes op de pizza voor die in de oven gaat.