Bagnat met tex-mex varkensreepjes, koolsla en pastinaakfrietjes

25 MIN
2 personen
Bagnat met tex-mex varkensreepjes, koolsla en pastinaakfrietjes

De varkensreepjes zijn al voorgemarineerd voor extra veel smaak! Voeg wat appel toe aan de koolsla: dat zorgt voor een frisse toets om de scherpe Tex-Mex kruiden in balans te brengen. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 2 bagnat broodjes
  • 200 gr koolsla, geraspte witte kool en wortel
  • ½ rode appel
  • 2 el mayonaise
  • 300 gr varkensreepjes tex-mex
  • olijfolie
  • 2 kl suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie en rooster goudbruin in 15-20 min. in de oven. Voeg de laatste 5 min. het bagnat broodje toe. Haal de frietjes uit de oven en kruid met zout en zwarte peper. Controleer of de broodjes krokant genoeg zijn, laat anders nog enkele minuten langer in de oven.
  2. Kneed ondertussen de koolsla samen met een snuifje zout 1 min. met je handen (zie tip). Rasp de appel met een grove rasp. Meng de koolsla en appel met de mayonaise, suiker en voldoende zwarte peper. Houd koel.
  3. Verhit een scheutje olijfolie op hoog vuur. Bak de varkensreepjes in 3-5 min. gaar.
  4. Snijd het broodje open. Beleg met de varkensreepjes en de koolsla. Serveer met de pastinaakfrietjes. Smakelijk!
  5. TIP: Door de witte kool te masseren met je handen, wordt ie zacht en beter verteerbaar.