Pita met scampi, avocado, radijs en komkommer

30 MIN
2 personen
Pita met scampi, avocado, radijs en komkommer

Dat een pita niet standaard een vette hap is, bewijzen we je graag met mijn oosterse versie. We gaan voor de gouden combinatie van scampi's en avocado en voegen verfrissende komkommer en radijsjes toe. De lichte yoghurtsaus maakt het áf. Héérlijk!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • ½ bussel radijzen
  • ½ komkommer
  • 1 avocado
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 4 (volkoren) pitabroodjes
  • 12 scampi's
  • olie
  • snuifje chilivlokken
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 kl currypoeder
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pers de knoflook. Snijd de radijsjes in vier en hussel in een ovenschaal door elkaar met een scheutje olie. Kruid met zout en zwarte peper. Zet 20 min. in de oven. Schep halverwege eens om. Schep de laatste 5 min. de helft van de knoflook onder de radijsjes.
  2. Snijd de komkommer in linten met een dunschiller (zie tip). Giet naar smaak een scheutje (sesam)olie erover.
  3. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Kruid met de chilivlokken, zout en zwarte peper en besprenkel met een scheutje olie.
  4. Yoghurtsaus: meng de rest van de knoflook met de yoghurt en de witte wijnazijn. Breng op smaak met een scheutje (sesam)olie, zout en zwarte peper.
  5. Rooster de pitabroodjes 2 min. in de oven bij de radijzen of in de broodrooster.
  6. Verhit een scheutje olie in een pan op hoog vuur. Dep de scampi droog met keukenpapier, kruid met het currypoeder, zout en zwarte peper en bak kort (30 sec. per kant). Haal uit de pan.
  7. Vul de pitabroodjes met de scampi, radijsjes, avocado en komkommer. Werk af met de yoghurtsaus. Serveer de rest van de groenten erbij. Smakelijk!
  8. TIP: Geen dunschiller in huis? Je kan de komkommer ook in halve maantjes snijden.