Broodje boulet deluxe met wortelfrietjes en truffelmayo
30 MIN
2 personen
We steken het klassieke broodje boulet in een luxueus jasje: met zelfgemaakte gehaktballen en truffelmayonaise als finishing touch. Hap maar lekker weg!
Ingrediënten
3 wortelen
2 stokbroodjes
10 gr platte peterselie
½ sjalot
300 gr gemengd gehakt
1 teentje knoflook
2 sneetjes spek
50 gr truffelmayonaise
1 bakje tuinkers
25 gr gefrituurde uitjes
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de wortel in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met wat olie. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de frietjes goudbruin zijn. Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout. Leg het stokbrood in de laatste 5 min. mee in de oven.
Hak de peterselie fijn en versnipper de sjalot. Schep de peterselie, sjalot en het gehakt goed onder elkaar en pers de knoflook erbij. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur en bak de balletjes goudbruin en gaar. Snijd het spek in grove stukken en laat meebakken in de pan.
Bestrijk het broodje met wat van de truffelmayonaise. Schik de balletjes (zie tip), spek, tuinkers en de gefrituurde uitjes erop. Serveer met de wortelfrietjes. Smakelijk!
Tip: Halveer de balletjes om het jezelf makkelijk te maken.