Wortelcake met roomkaastopping

90 MIN
8 stukken
Wortelcake met roomkaastopping

Je kent dit recept misschien eerder als 'carrot cake with cream cheese frosting', aangezien het een heel populaire cake is op Amerikaanse kookblogs. Deze versie is kruidig en lekker stevig, de roomkaastopping verfrist het geheel. Een basiscake die je in je kookrepertoire moet hebben zitten!

Ingrediënten

  • 200 gr volkorenbloem
  • ½ kl bakpoeder
  • ½ kl bicarbonaat
  • 1 kl kaneel
  • 2 eieren
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 210 gr suiker
  • 50 gr pecannoten
  • 140 gr wortel, grofgeraspt
  • 50 gr amandelpoeder
  • 200 gr roomkaas
  • 70 gr boter
  • 70 gr poedersuiker
  • 2 el honing
  • 30 gr pecannoten (voor de afwerking)
  • 1 sinaasappel (biologisch)

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier, bestrijk de randen met olie.
  2. Zeef de bloem, het bakpoeder, amandelpoeder, suiker bicarbonaat en specerijen in een kom en meng. Breek de eieren in een aparte kom en roer los. Voeg de olie toe en meng. Hak de pecannoten grof. Rasp de zeste van de sinaasappel.
  3. Meng het ei-olie mengsel door het bloemmengsel. Roer er de geraspte wortelen, de helft van de sinaasappelzeste en grofgehakte pecannoten door.
  4. Schep het beslag in de springvorm. Zet 60 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake gaar is met een breinaald. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  5. Maak de roomkaastopping: klop de boter op met het poedersuiker en honing. Roer er de roomkaas en de rest van de sinaasappelzeste door. Laat nog even opstijven in de koelkast. Werk de cake af met de roomkaastopping en grofgehakte pecannoten en serveer.