Limoen blondies

45 MIN
9 stuks
Limoen blondies

We maken een lentefrisse versie van de klassieke brownie: blondies met limoen. Heerlijk zoet maar toch met die friszure toets, zo lekker!

Ingrediënten

  • 150 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 2 eieren
  • 2 limoenen (biologisch)
  • snuifje zout
  • 170 gr bloem
  • 200 gr poedersuiker

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Haal de boter op tijd uit de koeling, zodat die zacht kan worden. Beboter en bebloem een vierkante bakvorm. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Was en rasp de schil van anderhalve limoen. Pers het sap uit. Snij de overige helft in kleine plakjes.
  2. Klop de boter op met de suiker tot een egale massa. Meng er de eieren door. Roer 4 el limoensap, de helft van de zeste, zout en bloem door het beslag.
  3. Schenk het beslag in de bakvorm. Bak voor 25-30 minuten, tot de bovenkant goudgeel kleurt.
  4. Voor de frosting: Meng de poedersuiker met 2 tot 4 el limoensap tot je een stroperig goedje krijgt. Meng er de rest van de limoenzeste door.
  5. Laat de blondies afkoelen en ontvorm ze. Snij in vierkantjes. Bestrijk met de frosting. Werk af met een partje limoen en serveer.