Perentaartjes met blauwe kaas en walnoten

30 MIN
4 personen
Perentaartjes met blauwe kaas en walnoten

De combinatie van peer, walnoten, blauwe kaas met een beetje honing en tijm kunnen we niet minder dan goddelijk noemen! Dit feestelijk hartig taartje geserveerd met een slaatje combineert al dat lekkers en daarenboven is dit vegetarisch voorgerecht ook super makkelijk en snel klaar!

Ingrediënten

  • 4 velletjes bladerdeeg, vierkant
  • 2 peren
  • 1 krop sla
  • 4 takjes tijm
  • 100 g blauwe kaas
  • 50 g walnoten
  • 2 el honing
  • 4 el vinaigrette
  • peper

BEREIDING

  1. Schil en snij de peren in plakken van 0,5 cm. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik ze in met een vork. Schik hierop de plakjes peer.
  2. Verkruimel er de blauwe kaas over en leg er wat grofgehakte walnoten bij. Leg bij elk taartje ook 1 takje tijm. Druppel er de honing over. Kruid met peper. Zet 15-20 min. in een oven van 180 °C.
  3. Was en scheur de sla in stukjes. Meng er de vinaigrette door.
  4. Serveer de perentaartjes met de sla.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 492.04 kcal
Koolhydraten 44.78 g
waarvan suikers 25.6 g
Vet 27.23 g
waarvan verzadigd 7.32 g
Proteïnen 14.98 g
Vezels 6.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin