Pissaladière

90 MIN
4 personen
Pissaladière

Pissaladière is een hartige taart uit Nice, klassiek belegd met gekaramelliseerde uien, ansjovis, look en zwarte olijven. Een heerlijk Zuiderse hartige hap!

Ingrediënten

  • 2 ansjovis
  • 1 vel bladerdeeg
  • 8 uien, in ringen
  • 5 teentjes knoflook
  • 20 zwarte olijven
  • 1 klontje boter
  • 1 blaadje laurier
  • 1 el tijm
  • peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rol het bladerdeeg uit in een bakvorm en doorprik de bodem met een vork.
  3. Stoof de uiringen aan in wat boter. Breng op smaak met peper, look, tijm en laurier. Laat gedurende 60 minuten zachtjes stoven tot de uien een moes worden.
  4. Giet de uienmoes over het bladerdeeg. Leg er de anjovissen en de olijven op. Laat het geheel 25 minuten bakken in het midden van de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 413.92 kcal
Koolhydraten 40.95 g
waarvan suikers 18.14 g
Vet 21.44 g
waarvan verzadigd 9.51 g
Proteïnen 11.72 g
Vezels 8.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin