Bladerdeegtaart met peer, geitenkaas en honing

25 MIN
4 personen
Bladerdeegtaart met peer, geitenkaas en honing

Een lekkere bladerdeegtaart met peer, geitenkaas en honing. In minder dan een half uurtje tijd bak je deze taart in de oven. En wie vindt ook dat peer, tijm en honing zo goed samengaan? Yummy!

Ingrediënten

  • 2 peren
  • 3 el citroensap
  • 1 zakje gemengde sla
  • 6 takjes tijm
  • 1 vel bladerdeeg, rechthoekig
  • 125 g geitenkaas, buche
  • 3 el honing
  • 1 el balsamico
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de peren in plakjes (ze hoeven niet geschild te worden). Besprenkel met het citroensap. Snij de geitenkaas in plakjes.
  2. Prik het vel bladerdeeg in met een vork en vouw de randen om. Schik de plakjes peer en geitenkaas dakpansgewijs erop. Verdeel de honing erover en de takjes tijm. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in een oven van 200 °C.
  3. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
  4. Serveer de bladerdeegtaart met de gemengde sla met de dressing erover gedruppeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 472.47 kcal
Koolhydraten 48.45 g
waarvan suikers 27.1 g
Vet 26.71 g
waarvan verzadigd 10.44 g
Proteïnen 8.13 g
Vezels 5.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin