Is het al toegestaan om stilletjesaan te dromen van een vakantie onder de Italiaanse zon? Wij halen alvast de Italiaanse tricolore naar België, en meer bepaald op je bord. Gustoso!
Ingrediënten
1 broccoli
1 teentje knoflook
1 sjalot
2 tomaten
400 gr tomatenpulp
½ groentebouillonblokje
2 kl gedroogde Italiaanse kruiden
200 gr penne
2 gemarineerde spieringen
50 gr rucola
olijfolie
boter
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta en broccoli. Verdeel de broccoli in roosjes en kook in 4-6 min. gaar. Schep met een
schuimspaan uit de pot en laat uitlekken. Bewaar het water voor de pasta.
Pers de knoflook en snipper de sjalot fijn. Snijd de tomaat in blokjes van 1-2 cm. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de helft van de knoflook en de sjalot in 2-3 min. glazig op zacht vuur. Voeg de tomaat en tomatenpulp toe. Laat 7-8 min. sudderen op middelhoog vuur. Verkruimel de bouillon erover, kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak de broccoli kort met de rest van de knoflook. Schep uit de pan en houd warm.
Verhit een scheut olijfolie in dezelfde pan en bak de spiering 2-3 min. aan beide zijdes op hoog vuur, dan is die mooi rosé. Voeg op het einde een klontje boter toe en laat bruisen voor extra smaak. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen. Haal uit de pan en laat rusten (zie tip).
Schep de pasta onder de tomatensaus. Serveer de pasta met de spiering en broccoli. Werk af met een handje rucola. Smakelijk!
TIP: Laat het vlees heel even rusten op de plank. Als je het wikkelt in aluminiumfolie kan door de damp het korstje verloren gaan.