Snijd de champignons in vier. Grotere exemplaren snijd je in zes. Snijd de wortel in blokjes van zo'n 1 cm (schillen hoeft niet). Pers de knoflook en snipper de ui fijn.
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook in zo'n 8 min. al dente.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de helft van de ui samen met de helft van de knoflook tot de ui glazig is. Bak de balletjes in zo'n 5-8 min. gaar op middelhoog vuur.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Fruit de overige ui samen met de overige knoflook tot de ui glazig is. Voeg de champignons en wortel toe en roerbak zo'n 5 min. Giet de tomatenpulp erbij en verkruimel de bouillon erover. Laat 5 min. pruttelen op zacht vuur.
Zet intussen de grill van je oven aan. Schep de pasta, balletjes en saus in een ovenschaal. Bestrooi met de kaas en plaats 10 min. onder de grill van je oven (zie tip).
Serveer de pasta onmiddellijk. Smakelijk!
TIP: Je kan de oven ook uit laten en de pasta serveren met een potje geraspte kaas ernaast.