Gepocheerde peren in rode wijn met mascarponeroom

45 MIN
4 personen
Gepocheerde peren in rode wijn met mascarponeroom

Voor deze gepocheerde peren in rode wijn gebruik je stoofperen. Deze kan je niet rauw eten, maar lenen zich uitstekend voor warme bereidingen. Ze worden gepocheerd in rode wijn, met een vleugje smaak van sinaasappel, steranijs en kaneel. Een zalig hartverwarmend dessert.

Ingrediënten

  • 4 peren
  • 1 sinaasappel
  • 200 g suiker
  • 2 el poedersuiker
  • 3 el mascarpone
  • 150 ml room
  • 750 ml rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 4 steranijs
  • 1 vanillestokje

BEREIDING

  1. Doe de wijn, suiker, zeste en sap van de sinaasappel, steranijs en het kaneelstokje in een kookpotje en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
  2. Schil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten. Leg de peren in het pocheervocht. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen. Schep de peren uit het kookvocht en laat ze afkoelen.
  3. Klop de room op met de poedersuiker en het merg van het vanillestokje. Als de slagroom stijf is, schep er de mascarpone door.
  4. Serveer de peren met wat van het pocheervocht erover gelepeld en een toefje mascarponeroom.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 735.42 kcal
Koolhydraten 94.76 g
waarvan suikers 90.85 g
Vet 19.6 g
waarvan verzadigd 10.93 g
Proteïnen 3.73 g
Vezels 9.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin