Driekoningen cupcakes

50 MIN
8 stuks
Driekoningen cupcakes

Met Driekoningen eten we traditioneel een frangipanetaart met boon. Maar waarom niet eens origineel doen? Deze cupcakes met amandel zijn om van te smullen!

Ingrediënten

  • 25 g bloem
  • 125 g amandelpoeder
  • 2 eieren
  • 125 g kristalsuiker
  • 125 g boter
  • 1 el amandelschilfer
  • 1 amandel
  • Voor de frosting

  • 25 g bloem
  • 120 ml melk
  • 100 g poedersuiker
  • 100 g roomboter
  • 2 druppels vanille-extract

Bestel deze producten online

BEREIDING

    De frosting

  1. Maak eerst de frosting. Doe de bloem met de melk in een sauspannetje. Klop goed op met een garde en zet dan pas op een middelmatig vuurtje.
  2. Breng het geheel aan de kook en zet op een laag vuur. Blijf goed roeren en laat langzaam indikken. Zet het beslag in de koelkast en laat even afkoelen.
  3. Klop in een andere kom de boter luchtig met een mixer. Voeg langzaam de poedersuiker en de vanille toe.
  4. Meng het melkbeslag onder de boter met een mixer. Dek het geheel af met vershoudfolie en laat 15 minuten afkoelen in de koelkast.
  5. De cupcakes

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  7. Meng de boter met 1 ei tot een glad mengsel.
  8. Meng in een andere kom de kristalsuiker met het ampandelpoeder. Voeg dan het botermengsel toe en klop tot een luchtig geheel. Voeg het overige ei en de bloem toe.
  9. Verdeel papieren cupcake-vormpjes over een muffinvorm en vul ze gelijkmatig met het deeg. Verstop de amandel in 1 van de cupcakes.
  10. Bak de cupcakes 15-20 minuten gaar in de oven. Laat daarna goed afkoelen.
  11. Vul een spuitzak met de frosting en spuit mooie toefjes op de cupcakes. Versier met de amandelschilfers en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 468.54 kcal
Koolhydraten 36.74 g
waarvan suikers 29.15 g
Vet 33.73 g
waarvan verzadigd 16.36 g
Proteïnen 6.63 g
Vezels 2.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin