Panettone met vijgen, dadels en walnoten

105 MIN
8 porties
Panettone met vijgen, dadels en walnoten

Een echte Italiaanse kerstklassieker is panettone. Dit luxebrood heeft een luchtige structuur en is heerlijk met vijgen, dadels en walnoten. Smullen maar!

Ingrediënten

    Voor het deeg

  • 335 g bloem
  • 15 g gedroogde gist
  • 2 eieren
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 80 ml water
  • 50 g tagatesse
  • 2 el honing
  • 1 kl vanille-extract
  • 150 g boter, in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • Voor de vulling

  • 60 g dadels, ontpit en grof gehakt
  • 40 g gedroogde vijgen, grof gehakt
  • 40 g walnoten, grof gehakt
  • 1 sinaasappel, geperst
  • Voor de afwerking

  • 1 eidooier, losgeklopt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Los de gist op in lauw water.
  3. Maak een kuiltje in de bloem en leg in het midden de opgeloste gist, de eieren, de eidooier, de tagatesse, de honing, het vanille-extract en de olijfolie. Meng dit samen onder de bloem en verwerk aansluitend de in blokjes gesneden boter. Blijf kneden tot het deeg niet meer plakt.
  4. Meng de dadels, de vijgen, de walnoten en het sinaasappelsap onder het deeg en kneed tot een bol.
  5. Laat het deeg afgedekt 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  6. Kneed opnieuw en leg het deeg in een beboterde bakvorm met een hoge rand.
  7. Laat afgedekt rijzen tot het dubbele van de hoeveelheid.
  8. Bestrijk de bovenzijde met de losgeklopte eidooier.
  9. Bak de panettone gedurende 45 minuten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 422.54 kcal
Koolhydraten 45 g
waarvan suikers 10.62 g
Vet 23.85 g
waarvan verzadigd 11.4 g
Proteïnen 8.62 g
Vezels 3.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin