Patatas bravas met pompoencrème en frisse salade

30 MIN
2 personen
Patatas bravas met pompoencrème en frisse salade

Patatas bravas zijn dé klassieker onder de Spaanse tapas, maar wij steken hem in een winterjasje. De traditionele bravassaus op basis van tomaat vervangen we door een heerlijke wintergroente van bij ons: de pompoen! Daarbij serveren we een frisse salade van veldsla en gekruide oesterzwammen.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • ½ flespompoen
  • 1 kl ras el hanout
  • 1 kl chilivlokken
  • 50 g veldsla
  • 200 g oesterzwammen
  • 2 kl kipkruiden
  • 30 g amandelen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de aardappelen in blokjes van 2 centimeter. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met 1/3 van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om. Leg er de laatste 10 minuten de ongepelde knoflook bij.
  2. Snij de ui fijn. Schil de pompoen en snij in blokjes van 2 centimeter. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui. Voeg na 2 minuten de pompoenblokjes en per persoon 200 milliliter warm water toe. Voeg de ras el hanout toe en roer om. Laat 15 minuten zachtjes sudderen, totdat de pompoenblokjes gaar zijn. Mix met een staafmixer tot een dikke saus. Kruid met peper, zout en de chilivlokken (gebruik minder indien je niet van pittig houdt).
  3. Was de veldsla en laat uitlekken.
  4. Scheur de oesterzwammen in reepjes en meng ze met de helft van de kipkruiden. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan. Bak de oesterzwammen goudbruin in 7 à 8 minuten. Proef en kruid eventueel bij met extra kipkruiden. Hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Haal de teentjes knoflook uit de oven en duw het zacht geworden vruchtvlees uit het velletje. Meng door de mayonaise en kruid met peper en zout. Dit is de aioli.
  6. Meng in een kommetje de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en kruid met peper en zout. Dit is de vinaigrette. Hak de amandelen grof.
  7. Schik de veldsla op borden. Verdeel er de gebakken oesterzwammen en de amandelen over en werk af met de vinaigrette. Serveer de geroosterde aardappelen met de pittige pompoensaus erbij. Werk af met de aioli.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 822.32 kcal
Koolhydraten 66.49 g
waarvan suikers 12.92 g
Vet 52.29 g
waarvan verzadigd 6.9 g
Proteïnen 14.39 g
Vezels 18.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin