Pasta met kip, paprika en champignons

20 MIN
4 personen
Pasta met kip, paprika en champignons

Een heerlijke pasta voor jong en oud, met lekker veel groentjes, gebakken kip en een smaakvol roomsausje. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 4 kipfilet, in blokjes
  • 400 g fettuccine
  • 3 paprika's, in reepjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • 50 ml room
  • 2 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • 3 el currypoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de fetuccine gaar zoals aangewezen op de verpakking.
  2. Stoof de knoflook met de reepjes paprika in olijfolie. Voeg na 5 minuten de champignons toe en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  3. Fruit de sjalot in een andere pan met olijfolie. Voeg de suiker toe en meng even door. Roer er dan de bloem en het kerriepoeder door. Doe de melk bij het mengsel en laat al roerend indikken. Mix de saus en breng ze op smaak met peper en zout. Werk af met de room.
  4. Neem weer een andere pan en bak de kip goudbruin. Meng ze onder de pasta samen met de groenten en de saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 705.53 kcal
Koolhydraten 88.13 g
waarvan suikers 13.99 g
Vet 14.97 g
waarvan verzadigd 4.68 g
Proteïnen 49.98 g
Vezels 8.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin