Pastasalade met gerookte makreel

20 MIN
4 personen
Pastasalade met gerookte makreel

Gerookte makreel smaakt heerlijk in deze originele pastasalade met farfalle, kerstomaatjes, eitjes en pijnboompitten. Ideaal als lunch of op een picknick!

Ingrediënten

  • 400 g farfalle
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 250 g kerstomaten, in kwartjes gesneden
  • 5 lente-uitjes, in ringetjes
  • 10 g bieslook, fijngesneden
  • 60 g pijnboompitten
  • 2 eieren
  • ½ kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar. Giet de pasta af en spoel onder koud water.
  2. Rooster de pijnboompitjes in een antikleefpan tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  3. Scheid de eieren. Het eiwit heb je niet nodig. Mix de dooiers met de mosterd, de wittewijnazijn, peper en zout. Schenk er langzaam de extra vierge olijfolie bij en blijf mixen tot je een mooi sausje hebt.
  4. Meng de pasta met het sausje en schep er ook de kerstomaatjes en de lente-uitjes door. Verdeel over de borden, breek er stukken gerookte makreelfilet bij en werk af met de pijnboompitten en bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 702.03 kcal
Koolhydraten 71.79 g
waarvan suikers 5.01 g
Vet 32.58 g
waarvan verzadigd 6.31 g
Proteïnen 28.3 g
Vezels 4.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin