Pastasalade met romanesco en walnoten

15 MIN
4 personen
Pastasalade met romanesco en walnoten

Romanesco is een frisse, knapperige en mooi ogende koolsoort. De groene roosjes passen perfect in deze pastasalade met walnoten en witloof.

Ingrediënten

  • 500 g penne
  • 300 g romanesco, in roosjes
  • 1 stronkje witloof, in stukjes
  • 2 el walnoten, grof gehakt
  • 2 el zure room
  • 3 el witte wijnazijn
  • 40 g mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de penne gaar in gezouten water. Giet af en spoel met koud water. Laat uitlekken.
  2. Blancheer de romanesco in enkele minuten in gezouten water tot deze beetgaar is. Giet af en koel af met koud water. Laat uitlekken.
  3. Meng de mayonaise met de zure room, de wijnazijn en de walnoten. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Doe de penne in een kom en meng er de romanesco en het witloof door. Roer er voorzichtig het mayonaise-mengsel door. Kruid af met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 612.28 kcal
Koolhydraten 88.32 g
waarvan suikers 7.94 g
Vet 18.07 g
waarvan verzadigd 3.38 g
Proteïnen 20.27 g
Vezels 7.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin