Pasta pesto met varkenslapje, kerstomaten en rucola

25 MIN
2 personen
Pasta pesto met varkenslapje, kerstomaten en rucola

Pasta, pesto en room is een van die hemelse combinaties die altijd smaken. Wij maken graag onze pesto helemaal zelf, maar als we daar geen tijd voor hebben, dan is de zo'n potje verse pesto een echte lifesaver!

Ingrediënten

  • 1 stengel prei
  • 175 gr kerstomaatjes
  • 200 gr cellentani pasta
  • 2 varkensmignonettes
  • 100 ml room
  • 50 gr verse groene pesto
  • 50 gr rucola
  • olie
  • boter
  • 1 kl paprikapoeder
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de prei in halve ringen en halveer de kerstomaten.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan en stoof de prei zo'n 5 min. op middelhoog vuur, tot de prei zacht is. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Haal de prei uit de pan. Smelt een klontje boter in dezelfde pan. Kruid de varkensmignonette met het paprikapoeder, zout en zwarte peper. Bak zo'n 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die mooi rosé. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen.
  5. Voeg de prei, room en pesto toe aan de pasta en laat 2 min. opwarmen op middelhoog vuur. Schep de kerstomaten eronder (zie tip).
  6. Snijd het vlees in reepjes. Serveer de pasta met varkensmignonette en werk af met de rucola. Smakelijk!
  7. Tip: Plet een aantal kerstomaatjes met een vork in de pan voor een extra smeuïg effect!