Pastasalade met gemarineerde gegrilde kip

30 MIN
2 personen
Pastasalade met gemarineerde gegrilde kip

Deze gemarineerde gegrilde kip is echt een revelatie! Heerlijk mals vanbinnen en dan dat barbecue-smaakje... Maar ook in een grillpan zal het lekker smaken. Daarbij komt een frisse pastasalade met groentjes. Een perfecte zomerse maaltijd!

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • ½ citroen
  • 1 stick honing
  • 2 el sojasaus
  • 200 g spirelli
  • 250 g kerstomaten
  • ½ komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • 10 g bieslook
  • 1 bio-ei
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • ½ kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt.
  2. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in lange repen. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Meng het citroensap met de honing, de sojasaus en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg de kippenrepen in de marinade. Zet in de koeling.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten. Giet de pasta af en spoel onder koud water.
  4. Snij de kerstomaten in kwartjes Snij de komkommer in blokjes. Snij de lente-ui en bieslook in ringetjes.
  5. Scheid het ei. Het eiwit heb je niet nodig. Mix de dooier met de mosterd, de wittewijnazijn, peper en zout. Schenk er langzaam de extra vierge olijfolie bij en blijf mixen tot je een mooi sausje hebt.
  6. Meng de pasta met het sausje en schep er ook de kerstomaatjes, komkommerblokjes en de lente-uitjes door.
  7. Haal de kipfilets uit de marinade. Bak ze goudbruin op de barbecue of in een grillpan.
  8. Serveer de pastasalade met de kipfilets. Werk af met bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 824.91 kcal
Koolhydraten 81.06 g
waarvan suikers 13.74 g
Vet 29.97 g
waarvan verzadigd 4.93 g
Proteïnen 54.83 g
Vezels 6.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin