Kip kebab

160 MIN
4 personen
Kip kebab

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 8 pitabroodjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • ½ limoen, geperst
  • 80 ml olijfolie
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak een marinade van olijfolie, het limoensap, het kaneel, de knoflook, peper en zout. Laat hierin de kip 2 uur marineren.
  3. Doe de gemarineerde kip samen met de ui en paprika's in een ovenschotel. Zet 25-30 minuten in de oven tot de kip volledig gaar en goudbruin is.
  4. Warm de pitabroodjes op zoals aangegeven op de verpakking. Vul ze met de kip en groenten. Leg op elk bord 2 gevulde kebabs en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 731.19 kcal
Koolhydraten 79.9 g
waarvan suikers 11.76 g
Vet 24.7 g
waarvan verzadigd 4.02 g
Proteïnen 43.59 g
Vezels 7.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin