Gebakken paddenstoelen met pijnboompitten, krieltjes met rozemarijn en herfstsalade

25 MIN
2 personen
Gebakken paddenstoelen met pijnboompitten, krieltjes met rozemarijn en herfstsalade

Bospaddenstoelen zijn het lekkerst in de herfst. Door hun umami smaak zijn ze een goede vleesvervanger en zijn heerlijk in combinatie met krieltjes met rozemarijn en een frisse herfstsalade. Gezond genieten!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 20 g pijnboompitten
  • 100 g veldsla
  • 1 sjalot
  • 250 g champignons
  • 150 g oesterzwammen
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g zongedroogde tomaten
  • 30 g pecannoten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op en bestrooi met de rozemarijn. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hou opzij.
  3. Was de veldsla en laat uitlekken.
  4. Snij de sjalot fijn. Doe in een kommetje, samen met de wittewijnazijn, de mosterd en suiker. Meng goed. Voeg dan al roerend de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Dit is de vinaigrette.
  5. Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Pers de knoflook.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in de antikleefpan. Voeg de champignons, oesterzwammen en knoflook toe en bak goudbruin in 7 minuten. Kruid met peper en zout en meng er de pijnboompitten door.
  7. Meng in een kom de veldsla, de zongedroogde tomaten, de pecannoten en de vinaigrette.
  8. Serveer de rozemarijnkrieltjes met de paddenstoelen en de herfstsalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 649.06 kcal
Koolhydraten 49.01 g
waarvan suikers 5.85 g
Vet 41.14 g
waarvan verzadigd 5.68 g
Proteïnen 14.43 g
Vezels 16.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin