Elke dag genieten van de zomer... Hoe doe je dat? Wat denk je van een zalig, gevarieerd zomermenu? Bij de planning van onze foodbox (i.s.m. Foodbag) maken we elke week een nieuw, gebalanceerd menu voor jou. Echte Belgische kost, leuke wereldse ontdekkingen, met lekker veel seizoensgroenten en af en toe een echte verwennerij!

7 gerechten, waarvan jij er tot 5 in jouw Foodbag kan stoppen! Voor welke ga jij?


Zuiderse vis met spaghetti, aubergine en tomaat


Zuiderse vis met spaghetti, aubergine en tomaat
Een lekker Italiaans geïnspireerd visgerecht, met spaghetti bij en een zalig sausje van aubergine en tomaat. Heerlijk zuiders genieten! Bekijk recept



Varkenshaasje met rijst en Provençaalse saus


Varkenshaasje met rijst en Provençaalse saus
Rijst link je vaak aan Aziatische recepten, maar wij denken graag out-of-the-box (of bag). Waarom het kleine korreltje niet eens combineren met een klassiek varkenshaasje en een heerlijke Provençaalse saus? Bekijk recept



Mexicaanse rijstschotel met bonen, paprika, wortel en zure room


Mexicaanse rijstschotel met bonen, paprika, wortel en zure room
Een verrassend gerecht, geïnspireerd op de Mexicaanse klassieker chili con carne, maar dan toch ook weer dat tikje anders... Het is onze specialiteit! Benieuwd of deze rijstschotel jou ook kan bekoren... Bekijk recept



Krieltjes met gehakt, aardbei, komkommer en munt


Krieltjes met gehakt, aardbei, komkommer en munt
Nog tot het najaar bekoort BelOrta ons met heerlijke aardbeien. Deze gezonde snoepjes van Moeder Natuur zijn de populairste bessensoort in België. Met reden: uit het vuistje, in een slaatje of een dessert, er zijn genoeg smakelijke mogelijkheden. Bekijk recept



Gebakken vis met krielaardappelen, boontjes en kerstomaat


Gebakken vis met krielaardappelen, boontjes en kerstomaat
Puur natuur, zo hebben we onze visgerechten graag. Dan komt die lekkere vissmaak helemaal tot z'n recht. We combineren het visje met gekookte krieltjes en lekkere zomergroenten. Yum! Bekijk recept



Orzo met chipolata, kerstomaten, getakaas en spinazie


Orzo met chipolata, kerstomaten, getakaas en spinazie
Orzo ziet eruit als een rijstkorrel, maar het is wel degelijk pasta. We brengen deze minidelicatesse op smaak met lokale geitenkaas van De Volle Maan uit Sint-Lievens-Houtem: getakaas, de lokale variant op Griekse feta. Moet je eens proberen! Bekijk recept



Gehaktballetjes in champignonroomsaus met frietjes


Gehaktballetjes in champignonroomsaus met frietjes
Alles waar we dol op zijn in één gerecht: balletjes, een heerlijke sausje én frietjes. Een klassieker waar jong en oud blij mee zal zijn. Laat het smaken! Bekijk recept