Orloffgebraad met worteltjes en kroketten

45 MIN
4 personen
Orloffgebraad met worteltjes en kroketten

Lekker klassiek en toch zo feestelijk: Orloffgebraad met worteltjes en kroketten. Orloffgebraad is een varkensgebraad dat je in plakjes snijdt en dan stop je er kaas en ham tussen, dat laat je dan nog even gratineren. Zo lekker! Echte grootmoeders keuken.

Ingrediënten

  • 800 g varkensgebraad
  • 12 aardappelkroketten
  • 150 g ham, plakjes
  • 150 g kaas, smelt, plakjes
  • 300 g wortelen
  • 1 ui
  • 1 bosje peterselie
  • boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid het gebraad met peper en zout. Smelt een klont boter in een pan en bak het gebraad rondom aan. Schep in een ovenschaal, leg er enkele klontjes boter bij. Zet 30 min. in een oven van 180 °C. Oversaus regelmatig.
  2. Schil de wortelen. Snij de ui fijn. Smelt boter in een pan en voeg de ui en wortel toe. Voeg 100 ml water toe. Laat zachtjes stoven tot al het water verdampt is en de wortelen gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  3. Haal het gebraad uit de oven en snij het in plakken. Steek tussen elke plak een plakje kaas en ham. Duw samen en zet nog 5 min. in de oven.
  4. Frituur de kroketten. Serveer het orloffgebraad met de wortelen, kroketten en fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 780.24 kcal
Koolhydraten 46.68 g
waarvan suikers 7.26 g
Vet 33.99 g
waarvan verzadigd 12.63 g
Proteïnen 69.19 g
Vezels 6.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin