Gelakte zalm met gebakken noedels

35 MIN
4 personen
Gelakte zalm met gebakken noedels

Zalm is heerlijk in combinatie met een zoet sausje. Test het maar eens met deze gelakte zalm met gebakken noedels, overheerlijk!

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 el honing
  • 4 el ketjap manis
  • 1 el sambal oelek
  • 1 el wijnazijn
  • 1 kl arachideolie
  • peper
  • Voor de noedels

  • zout
  • 250 g eiernoedels
  • 150 g broccoli, in roosjes
  • 150 g sojascheuten
  • 100 g peultjes
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 ui, in plakjes
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el sojasaus
  • 1 el arachideolie
  • peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verwarm 1 koffielepel arachideolie in een steelpan en fruit de knoflook glazig. Voeg de honing, de ketjap manis, de azijn en de sambal oelek toe. Laat op een zacht vuur lichtjes inkoken.
  3. Leg de zalmfilets op een met bakpapier bedekte bakplaat. Kruid met peper en zout. Bestrijk ze met de helft van het sausje. Laat 10 minuten rusten.
  4. Zet de zalmfilets ongeveer 10 tot 12 minuten in de oven. Bestrijk de vis halverwege de baktijd nog eens met de saus.
  5. Kook de eiernoedels volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
  6. Verhit wat olie in een wok en roerbak de broccoliroosjes, de ui en de peultjes in ongeveer 4 minuten beetgaar. Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog 2 à 3 minuten mee. Giet de noedels af en laat goed uitlekken. Schep ze door de groenten en roerbak nog even mee. Breng op smaak met peper en sojasaus.
  7. Verdeel de noedels over kommetjes. Leg er een stuk zalm op en werk af met lente-uitjes en sesamzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 777.77 kcal
Koolhydraten 76.24 g
waarvan suikers 24.51 g
Vet 31.77 g
waarvan verzadigd 6.1 g
Proteïnen 45.27 g
Vezels 3.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin