Ontbijtcake met banaan en walnoten

30 MIN
4 personen
Ontbijtcake met banaan en walnoten

Zin in een snel en toch lekker vullend ontbijt? Maak deze originele ontbijtcake de avond tevoren, en je kan er de volgende dag meteen tegenaan! Ook ideaal om te rijpe bananen te verwerken...

Ingrediënten

  • 4 bananen, rijpe
  • 120 g havervlokken
  • 1 handvol walnoot, grofgehakt
  • 1 handvol rozijn
  • 4 bio-eieren
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 2 kl kaneel

BEREIDING

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de rozijnen en walnoten, in een mengkom en mix met een staafmixer tot een dikke, romige massa.
  2. Spatel de rozijnen en walnoten door het beslag.
  3. Beboter en bebloem een bakvorm en giet het beslag erin. Zet 25 min. in een oven van 180 °C. Ontvorm de cake en snij in plakjes. De cake blijft ietwat vochtig. Serveer eventueel met enkele lepels yoghurt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 348.23 kcal
Koolhydraten 46.2 g
waarvan suikers 25.62 g
Vet 10.93 g
waarvan verzadigd 1.76 g
Proteïnen 13.47 g
Vezels 5.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin