Bosbessenmuffins

40 MIN
12 stuks
Bosbessenmuffins

Van deze heerlijke bosbessenmuffins kan je zonder schuldgevoel genieten, ze zijn lekker licht en toch zo smaakvol!

Ingrediënten

  • 200 g bosbessen
  • 2 bananen
  • 75 g havervlokken
  • 75 g tarwebloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 160 g magere yoghurt
  • 3 bio-eieren
  • 30 ml agavesiroop
  • ½ kl kaneelpoeder
  • snufje zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de havervlokken met de tarwebloem en het bakpoeder in een kom. Kruid met het zout en de kaneelpoeder.
  3. Prak de bananen fijn en meng er de yoghurt en de agavesiroop door. Roer het mengsel dan door de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
  4. Voeg dan de eieren toe en meng nog eens goed. Schep er de bosbessen voorzichtig door.
  5. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak ze 20-25 minuten in de oven. Test met een satéprikker of ze gaar zijn van binnen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 107.84 kcal
Koolhydraten 17.62 g
waarvan suikers 8.71 g
Vet 1.87 g
waarvan verzadigd 0.33 g
Proteïnen 3.93 g
Vezels 2.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin