Snelle kaneelbroodjes

15 MIN
6 personen
Snelle kaneelbroodjes

Beeld je in: het is een koude ochtend. Het vriest buiten, maar je zit lekker knus binnen en je draagt die comfortabele pantoffels. Je ruikt het aroma van verse koffie en dan de geur van deze heerlijke makkelijke kaneelbroodjes van croissantbladerdeeg, vers uit de oven. Meer moet een ontbijt op zo een dag toch niet zijn?

Ingrediënten

  • 1 vel croissantbladerdeeg
  • 1 el kaneel
  • 4 el bruine suiker
  • 50 g poedersuiker
  • 1 el melk
  • 50 g boter, zacht

BEREIDING

  1. Rol het croissantdeeg uit. Duw de naden goed aan, zodat ze niet kunnen scheuren.
  2. Meng de zachte boter met het kaneel. Bestrijk het deeg met de boter en strooi er de bruine suiker over. Rol volledig op. Snij er met een scherp mes plakjes van.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes. Zet 12-15 minuten in een oven van 200 °C.
  4. Meng de poedersuiker met de melk tot een dik glazuur. Druppel het glazuur over de kaneelbroodjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 288.45 kcal
Koolhydraten 33.82 g
waarvan suikers 19.67 g
Vet 15.82 g
waarvan verzadigd 8.46 g
Proteïnen 2.36 g
Vezels 1.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin