Omeletwraps met kaas en tomaat en witloofsalade

20 MIN
2 personen
Omeletwraps met kaas en tomaat en witloofsalade

Zin in een verrassende koolhydraatarme en vegetarische maaltijd? Maak eens wraps van omelet, heerlijk gevuld met cheddar en tomaat! We serveren er een fris slaatje met witloof bij. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • 4 bio-eieren
  • 1 brikje lichte room
  • 80 g cheddarkaas
  • 50 g veldsla
  • ½ limoen
  • 2 lente-uitjes
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de tomaat in dunne plakken. Breek de eieren in een kom, voeg de room toe en roer los. Kruid met peper en zout.
  2. Verhit de arachideolie in een antikleefpan en bak per persoon 1 omelet. Bak ze 3 minuten, zonder ze om te draaien. Verdeel de cheddarkaas en de plakken tomaat over de helft van de omelet en plooi dicht. Laat nog 1 minuut bakken, tot de kaas is gesmolten.
  3. Was de veldsla en laat uitlekken.
  4. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid limoen. Hou apart. Pers het sap. Meng de limoenzeste en het -sap met de suiker, de extra vierge olijfolie, peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Snij de lente-uitjes in fijne ringen. Maak de blaadjes los van het witloof en snij in de lengte in reepjes. Meng de veldsla met het witloof, de lente-ui en de dressing.
  6. Snij de omeletwraps in de helft. Serveer ze met de salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 617.48 kcal
Koolhydraten 11.54 g
waarvan suikers 7.46 g
Vet 51.38 g
waarvan verzadigd 21.61 g
Proteïnen 28.02 g
Vezels 3.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin