Frittata met scampi en paprika

25 MIN
2 personen
Frittata met scampi en paprika

Frittata is een lekker gevulde omelet met veel smaak! We maken er vandaag één met scampi, ui, knoflook en rode paprika, afgewerkt met rucola. Zo eenvoudig om te maken, zo lekker en licht!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 20 scampi's
  • 3 bio-eieren
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika in stukjes. Snij de scampi in stukjes van 1 cm.
  2. Breek de eieren in een kom en klop los. Voeg de ui, paprika, knoflook en stukjes scampi toe, kruid met peper en zout. Meng door elkaar.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en schenk het eimengsel in de pan. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes garen. Verwarm de grill van de oven voor.
  4. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico, peper en zout.
  5. Zet de frittata nog 2 minuten onder de grill van de oven.
  6. Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Snij in spieën en serveer met de rucola en de dressing.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 407.38 kcal
Koolhydraten 13.05 g
waarvan suikers 9.98 g
Vet 23.99 g
waarvan verzadigd 4.13 g
Proteïnen 32.98 g
Vezels 4.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin