Frittata met scampi en paprika

25 MIN
2 personen
Frittata met scampi en paprika

Frittata is een lekker gevulde omelet met veel smaak! We maken er vandaag één met scampi, ui, knoflook en rode paprika, afgewerkt met rucola. Zo eenvoudig om te maken, zo lekker en licht!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 20 scampi's
  • 3 bio-eieren
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de scampi in stukjes van 1 cm.
  2. Breek de eieren in een kom en klop los. Voeg de ui, paprika, knoflook en stukjes scampi toe, kruid met peper en zout. Meng door elkaar.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan die in de oven mag en schenk het eimengsel in de pan. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes garen. Verwarm de grill van de oven voor.
  4. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico, peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Zet de frittata nog 2 minuten onder de grill van de oven zonder deksel. Mag je pan niet in de oven, laat dan de frittata nog enkele minuten garen op het vuur.
  6. Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Snij in spieën en serveer met de rucola en de dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 407.38 kcal
Koolhydraten 13.05 g
waarvan suikers 9.98 g
Vet 23.99 g
waarvan verzadigd 4.13 g
Proteïnen 32.98 g
Vezels 4.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin