Omeletwraps met gerookte zalm en citroen-dillericotta

25 MIN
2 personen
Omeletwraps met gerookte zalm en citroen-dillericotta

Omeletwraps zijn een heerlijk koolhydraatarm alternatief voor de klassieke tortillawrap. We vullen ze met plakjes gerookte zalm, ricotta op smaak gebracht met citroen en dille en daarbij komkommer en rucola. Wat een verrassend rijke en toch lichte maaltijd!

Ingrediënten

  • 4 bio-eieren
  • ½ citroen
  • 10 g dille
  • 250 g ricotta
  • ½ komkommer
  • 150 g gerookte zalm
  • 50 g rucola
  • 2 el arachideolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breek de eieren in een kommetje en roer los, kruid met peper en zout. Verhit arachideolie in een kleine antikleefpan en bak per persoon 2 kleine omeletten. Bak ze 1 minuut aan iedere kant. Hou de omeletwraps warm onder aluminiumfolie. (Tip: bak in verschillende antikleefpannen tegelijkertijd om het snel te laten gaan)
  2. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap. Hak de dille fijn, maar hou enkele takjes apart voor de afwerking. Doe de ricotta in een kom en meng er de citroenzeste, het citroensap, de fijngehakte dille, de extra vierge olijfolie, peper en zout door.
  3. Trek met een dunschiller lange linten van de komkommer.
  4. Bestrijk de omeletwraps met de ricotta en beleg met een plakje gerookte zalm, de komkommerlinten en de rucola. Werk af met een takje dille. Vouw dicht en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 713.58 kcal
Koolhydraten 7.44 g
waarvan suikers 6.31 g
Vet 59.58 g
waarvan verzadigd 18.47 g
Proteïnen 37.42 g
Vezels 1.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin