Omeletwraps met scampi en Vietnamese salade

30 MIN
2 personen
Omeletwraps met scampi en Vietnamese salade

Een lekker licht, koolhydraatarm en Vietnamees geïnspireerd gerecht: we maken originele omeletwraps, gevuld met scampi, sojascheuten en een Vietnamese gemarineerde rauwkostsalade. Een overheerlijke combinatie!

Ingrediënten

  • 4 bio-eieren
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • ½ komkommer
  • 2 el rijstazijn
  • 20 scampi's
  • 100 g sojascheuten
  • 1 el sesamzaad
  • 3 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breek de eieren in een kommetje en roer los, kruid met peper en zout. Verhit wat van de arachideolie in een kleine antikleefpan en bak per persoon 2 kleine omeletten. Bak ze 1 minuut aan iedere kant. Hou de omeletwraps warm onder aluminiumfolie. (Tip: bak in verschillende antikleefpannen tegelijkertijd om het snel te laten gaan)
  2. Snij de lente-ui in fijne ringen. Hou het witte en groene deel gescheiden. Pers de knoflook.
  3. Schil de wortelen. Was en rasp de komkommer en de wortelen met een grove rasp. Doe in een kom, samen met het wit van de lente-ui, de rijstazijn, de suiker en een snufje zout. Meng goed en laat marineren in de koeling. Dit is de Vietnamese salade.
  4. Dep de scampi's droog met keukenpapier. Verhit de rest van de arachideolie in een pan en voeg de knoflook en scampi's toe. Roerbak 2-3 minuten, tot de scampi's roze kleuren. Roer er dan de sojascheuten door en laat kort meebakken. Kruid met peper en zout.
  5. Schep de scampi's met sojascheuten en de Vietnamese salade op de omeletten, werk af met het sesamzaad en het groen van de lente-ui, vouw dicht en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 576.49 kcal
Koolhydraten 16.19 g
waarvan suikers 11.01 g
Vet 38.64 g
waarvan verzadigd 6.71 g
Proteïnen 39.47 g
Vezels 6.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin