Nectarinetaart met honing en ricotta

50 MIN
6 personen
Nectarinetaart met honing en ricotta

Een heerlijke originele taart met kruimeldeeg, nectarines, pistachenootjes, ricotta en lekker veel honing. Je kan de nectarines ook vervangen door verse vijgen.

Ingrediënten

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 3 nectarines
  • 50 g pistachenoten, grof gehakt
  • 200 g ricotta
  • ½ kl amandelextract
  • 110 g honing, +2 el extra om af te werken
  • 2 el bloem
  • 2 eidooiers

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek een ronde beboterde bakvorm met het vel kruimeldeeg. Prik er gaatjes in met een vork. Bedek met een vel bakpapier en leg er bakparels in. Bak het deeg 15 minuten af en haal dan de bakparels eruit.
  2. Meng ondertussen de ricotta, honing, amandelextract, eidooiers en bloem. Snij de nectarines in partjes.
  3. Schep het ricottamengsel op het voorgebakken taartdeeg. Duw er de partjes nectarine in. Zet de taart 35-45 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Warm de rest van de honing lichtjes op en bestrijk de bovenkant van de taart hiermee. Werk af met de pistachenootjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 359.12 kcal
Koolhydraten 37.31 g
waarvan suikers 18.4 g
Vet 18.94 g
waarvan verzadigd 7.16 g
Proteïnen 8.12 g
Vezels 1.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin