Kriekenvlaai

90 MIN
6 porties
Kriekenvlaai

Een delicatesse uit Limburg: vlaai! We maken een heerlijke kriekenvlaai op Grootmoeders wijze. Krieken kan je altijd in bokaal vinden, dus een heerlijke taart voor elk seizoen.

Ingrediënten

  • 1 bokaal krieken, ontpit
  • 210 g bloem
  • 10 g gist
  • 1 ei
  • 80 g suiker
  • 100 g boter, in blokjes
  • 1 snufje zout
  • 40 g maïszetmeel

BEREIDING

  1. Los de gist op in 40 ml lauw water.
  2. Doe de bloem op een werkvlak en maak een kuiltje. Doe hierin de opgeloste gist en meng dit beetje bij beetje door de bloem. Voeg de helft van een losgeklopt ei, 30 g suiker, zout en boter toe en kneed dit tot een deeg. Laat 30 min. afgedekt rusten in de koeling.
  3. Giet de krieken af. Meng het sap met 50g suiker en het maïszetmeel en roer goed. Doe de krieken in een steelpan op een zacht vuur en giet het sap er weer bij. Laat indikken en afkoelen.
  4. Neem 2/3de van het deeg en rol het uit op een bebloemd werkvlak. Leg het op de bodem van een beboterde taartvorm en snij de overschotjes weg. Schep er de krieken bij.
  5. Rol het overige deeg uit en maak een patroon bovenop de vlaai. Bestrijk met de rest van het ei.
  6. Bak de taart 35-40 minuten in een oven van 160 °C.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 384.54 kcal
Koolhydraten 57.4 g
waarvan suikers 26.83 g
Vet 14.41 g
waarvan verzadigd 9.07 g
Proteïnen 4.98 g
Vezels 2.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin