Citroentaart

110 MIN
6 personen
Citroentaart

Een heerlijk klassiek taartje, citroentaart. Het deeg kan je makkelijk zelf maken, en daarin komt dan een lekker frisse lemoncurd. Genieten!

Ingrediënten

  • 2 citroen, geperst en geraspt
  • 1 vanillestokje, merg losgeschraapt
  • 80 g poedersuiker
  • 150 g suiker
  • 30 g amandelpoeder
  • 200 g bloem
  • 5 eieren
  • 200 ml room
  • 120 g boter
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Roer 120 gram boter in een kom tot een romige massa. Voeg het vanillemerg, de suiker, één ei, het amandelpoeder, de bloem en het zout toe en meng tot een stevig deeg. Rol het deeg tot een bol en wikkel het in plasticfolie. Zet 30 minuten in de koelkast.
  3. Bestuif een werkblad met bloem en rol daarop het deeg uit. Schik nadien in een ronde bakvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en dek af met plasticfolie. Zet opnieuw 30 minuten in de koelkast.
  4. Zet de taartbodem 10 minuten in de oven. Laat afkoelen en verlaag ondertussen de stand van de oven naar 180 °C.
  5. Meng ondertussen de resterende eieren met de suiker, de room, de citroenzeste en -sap. Roer goed om en schenk over in de gebakken en afgekoelde taartbodem. Zet 30 minuten in de oven.
  6. Laat de taart volledig afkoelen. Bestrooi met bloemsuiker en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 625.97 kcal
Koolhydraten 65.2 g
waarvan suikers 40.07 g
Vet 35.84 g
waarvan verzadigd 18.78 g
Proteïnen 11.03 g
Vezels 1.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin