Nasi goreng met rivierkreeftstaartjes en een spiegelei

25 MIN
2 personen
Nasi goreng met rivierkreeftstaartjes en een spiegelei

Hét recept voor nasi bestaat eigenlijk niet. De basis bestaat uit gebakken rijst met knapperige groenten. Hoe je de rijstschotel daarna afwerkt, bepaal je helemaal zelf. Wij kiezen voor een variant met rivierkreeftstaartjes en een spiegelei. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 125 gr volkoren rijst
  • 2 wortelen
  • 1 stengel lente-ui
  • 20 gr verse gember
  • 20 ml sojasaus
  • 100 gr gesneden spitskool
  • 100 gr sojascheuten
  • 2 eieren
  • 100 gr rivierkreeftstaartjes
  • (sesam)olie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de wortel in dunne schijfjes. Hak de lente-ui fijn en rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt.
  3. Verhit een scheutje (sesam)olie in een (wok)pan. Voeg de lente-ui, gember en sojasaus toe. Roerbak tot alle aroma's vrijkomen. Voeg vervolgens de wortel, spitskool en sojascheuten toe. Roerbak 4-5 min. en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  4. Voeg de rijst en rivierkreeftstaartjes toe aan de pan van de groenten.
  5. Bak 1 spiegelei per persoon (zie tip).
  6. Schep de nasi in een kommetje. Werk af met het spiegelei. Smakelijk!
  7. TIP: Geen fan van spiegeleitjes? Dit gerecht is even lekker met een hard of zachtgekookt ei. Zelfs een roerei of omelet kan je onder deze nasi scheppen.