Croquembouche: roomsoesjes gevuld met mokka en passievrucht, gezouten karamel en sterfruit

30 MIN
4 personen
Croquembouche: roomsoesjes gevuld met mokka en passievrucht, gezouten karamel en sterfruit

Een prachtig dessert voor tijdens de feestdagen: croquembouche! Uiteraard kan je de soesjes zelf maken, maar je mag het jezelf gerust ook wat makkelijker maken, en kant-en-klare soesjes kopen. Scoren zal je sowieso met dit prachtige dessert!

Ingrediënten

 • 250 ml verse room
 • 40 gr suiker
 • 1 el oploskoffie
 • 2 passievruchten
 • 20 soesjes
 • 135 gr fleur de sel caramel spread
 • 1 sterfruit

Bestel deze producten online

BEREIDING

 1. Meng de slagroom samen met de suiker (houd 1 el opzij) en klop op tot je stevige pieken krijgt. Verdeel de slagroom over twee kommen.
 2. Mokkavulling: meng de oploskoffie samen met de opzij gehouden suiker en 1 el warm water en roer tot zowel de suiker als de oploskoffie mooi gesmolten zijn. Schep het koffemengsel onder de slagroom en zet opzij.
 3. Passievruchtvulling: snijd 1 passievrucht doormidden en schep de zaadjes onder de tweede portie slagroom.
 4. Vul diepvrieszakjes of spuitzakken met de vullingen. Maak een gaatje onderaan in de soesjes. Knip een puntje van de diepvrieszakjes. Vul de helft van de soesjes met de mokkavulling en de andere helft met de passievruchtvulling. Doe dit zorgvuldig zodat elk soesje rijkelijk gevuld is. De soesjes zijn nu nog hard maar worden zacht door het vocht van de vulling.
 5. Stel de croquembouche als volgt samen: smeer wat caramel spread op een mooi bord. Leg er een laag soesjes op. Dep voor de volgende laag een aantal soesjes in de caramelspread en plak ze zo op de laag eronder. Werk zo verder tot alle soesjes op zijn en je een mooie toren hebt. Warm de rest van caramel spread op een licht vuurtje op en besprenkel er de croquembouche mee.
 6. Snijd het sterfruit in plakjes. Versier de croquembouche met de plakjes sterfruit en de pitjes van de andere passievrucht.