Mosselen met friet

30 MIN
4 personen
Mosselen met friet

Een Belgische topklassieker: mosselen met friet! Serveer met mayonaise gemengd met mosterd, het perfecte mosselsausje.

Ingrediënten

  • 3.2 kg mosselen
  • 1 kg frietaardappel
  • 2 uien, grof gesneden
  • 4 wortelen, in schijven
  • 4 stengels selder, grof gesneden
  • 1 el boter
  • 1 laurierblaadje
  • peper

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snijd ze met de hand in gelijkvormige frieten. Bak de frieten ongeveer 4 minuten voor op 140 °C. Laat de voorgebakken frieten uitlekken en afkoelen.
  2. Spoel de mosselen grondig met koud water. Zet een grote pot op het vuur en doe er de boter in. Voeg er de uien, wortelen en selder aan toe. Laat kort stoven.
  3. Leg de mosselen in de pot, voeg het laurierblaadje toe en kruid met voldoende peper. Kook de mosselen op een hoog vuur. Schud de mosselen regelmatig op. Zodra de schelpen open gaan zijn ze bijna gaar.
  4. Bak de frietjes een tweede maal goudgeel op 190 °C. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer bij de mosselen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 511.64 kcal
Koolhydraten 56.36 g
waarvan suikers 10.27 g
Vet 19.07 g
waarvan verzadigd 7.97 g
Proteïnen 23.34 g
Vezels 12.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin