Mosselpannetje met gestoofde spinazie

20 MIN
4 personen
Mosselpannetje met gestoofde spinazie

Een zeer verfijnd voorgerechtje, dit pannetje met mosselen en venusschelpen en daarbij gestoofde spinazie, venkel en blokjes tomaat. Feestelijk!

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen
  • 1 kg venusschelp
  • 300 g spinazie
  • 1 venkel, in plakjes
  • 4 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 2 uien, in ringen
  • 1 glas witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de schelpjes, mosselen, ui en venkel in een grote pot. Schenk er de wijn bij en breng aan de kook. Laat afdekt koken tot alle mosselen en schelpjes openstaan. Roer regelmatig om.
  2. Bak ondertussen de spinazie en tomatenblokjes aan in olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg dit bij de pot met mosselen en schelpjes.
  3. Schud de pot goed op en verdeel over de 4 borden. Haal de ongeopende schelpen eruit.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 439.9 kcal
Koolhydraten 22.18 g
waarvan suikers 5.09 g
Vet 11.33 g
waarvan verzadigd 2.34 g
Proteïnen 51.97 g
Vezels 5.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin