Steak met fijne frietjes en koolsalade

20 MIN
4 personen
Steak met fijne frietjes en koolsalade

Een lekker stukje vlees, deze steak met fijne frietjes, en daarbij een Amerikaanse coleslaw of koolsla. Er komt een lekker fris sausje met graanmosterd bij

Ingrediënten

  • 4 biefstuk
  • 4 aardappelen, in fijne frietjes gesneden
  • 1 groene kool, fijngesneden
  • 2 wortelen, geraspt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 sinaasappel, geperst en geraspt
  • 2 el zure room
  • 2 el suiker
  • 4 el mayonaise
  • 1 el graanmosterd
  • 50 g boter
  • 2 kl selderijzout
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de friteuse voor op 150° C.
  2. Laat de aardappelfrietjes uitlekken in een keukenhanddoek. Frituur ze een eerste keer in 150° C. Laat even uitlekken en verhoog de temperatuur tot 180° C. Frituur de frietjes een tweede keer goudbruin.
  3. Doe de kool en wortelen in een grote kom.
  4. Meng in een aparte kom de ui, het sinaasappelsap en -zeste, de zure room, de suiker, de mayonaise, de graanmosterd en het selderijzout. Schenk dit bij de kool en de wortelen en roer om. Kruid indien nodig bij met peper en zout. Dek af met plasticfolie en zet even in de koelkast.
  5. Kruid de biefstukken met peper en zout. Bak ze gaar in de boter. Serveer ze samen met de frietjes en koolsalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 570.22 kcal
Koolhydraten 31.45 g
waarvan suikers 17.95 g
Vet 30.15 g
waarvan verzadigd 10.23 g
Proteïnen 37.38 g
Vezels 14.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin