Gentse waterzooi

50 MIN
4 personen
Gentse waterzooi

Ingrediënten

  • 1 kip, in stukken
  • 6 aardappelen, in stukken, vastkokend
  • 3 wortelen, in julienne
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 prei, in julienne
  • 2 eidooiers
  • 2 l groentebouillon
  • 3 dl room
  • 1 el boter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de groentebouillon en voeg de kip toe. Laat 20 minuten sudderen op een matig vuur.
  2. Stoof de groenten en de aardappelen in een grote pot in de boter. Roer regelmatig om.
  3. Haal de kip uit de bouillon en verwijder het vel. Voeg de kip bij de groenten. Zeef de bouillon en voeg hem toe aan de kip en groenten.
  4. Voeg 2/3 van de room toe en laat gedurende een 15-tal minuten pruttelen tot de aardappelen gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  5. Meng de eierdooiers met de resterende room tot een liaison. Neem de pot van het vuur en roer de liaison door de bereiding.
  6. Serveer de waterzooi in diepe borden en werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 759.32 kcal
Koolhydraten 20.87 g
waarvan suikers 7.21 g
Vet 55.11 g
waarvan verzadigd 24.35 g
Proteïnen 45.34 g
Vezels 6.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin